Полицията в Силистра разби банда,  продавала ниви и  теглила кредити

...
Полицията в Силистра разби банда,  продавала ниви и  теглила кредити
Коментари Харесай

Разбиха банда, теглила кредити с чужди паспорти

Полицията в Силистра разруши тайфа,  продавала ниви и  теглила заеми с подправени паспорти на името на действително съществуващи хора.

Престъпната  група се занимавала  с направата  на персонални карти и  пълномощни ментета, прецизират от ОД на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град. В хода на интервенцията са претърсени  6 адреса и 4 автомобила в Силистра и Тутракан. Намерена е подправена персонална карта на  реален  човек и фалшифицирано  генерално пълномощие на негово име. Намрени са и контракти за заеми.

Вече е ясно, че  измамниците  са подготвяли  продажба на 60 декара земеделска земя, без   действителните собственици  да  подозират за идната договорка.  Във връзка с следствието са  арестувани  двама мъже на 30 и 36 години. Тепърва ще се открива какъв брой души  с какви суми са ужилили те, кого са натоварили с заеми,  до момента в който сами прибирали  сумите, теглени от банките.

Образувано е  досъдебно производство  по член 308 и член 309 от Наказателен кодекс, което предвижда  за виновните  затвор надлежно до три и до две години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР